Deel deze pagina

TwitterFacebookLinkedIn

Facts & Figures

Architect
  • OCS Design Studio
Realisatie
  • 2017
Omvang
  • 500m2
Medewerkers
  • 25
Geleverde service
  • Ontwerp en Realisatie

Bergfood

Why

Een transitie in leiderschap zorgt hoe dan ook voor verandering binnen een organisatie. Dit is vaak ook een ideaal vertrekpunt om een nieuwe werkomgeving te creëren. Daarom besloot Bergfood om een vernieuwend kantoorconcept te laten ontwikkelen. Een concept dat niet alleen past bij het importeren van mediterrane voedingswaren, maar dat ook congrueert met de huidige situatie, tijd en markt waarin Bergfood zich bevindt. Hiermee wil Bergfood zich duidelijk identificeren richting personeel en relaties. De omgeving moest kenmerkend zijn voor de normen en waarden van de gehele organisatie.

How

OCS+ Steelcase heeft dit project turn-key opgeleverd. Het turn-key opleveren van dit project was in dit geval een groot voordeel omdat de oude werkomgeving in zijn geheel vernieuwd moest worden met een hoge kwaliteitswaarde. Door een efficiënte financiële benadering van het project, is het gelukt om binnen het gestelde budget een hoog afwerkingsniveau te bieden. Samen met de belangrijkste stakeholders binnen de organisatie zijn uitgebreid de wensen en behoeften samengesteld. Op basis hiervan zijn moodboards gemaakt waarin verschillende concepten visueel zijn gemaakt. Hierdoor werd het keuzeproces vereenvoudigd en werd er op een duidelijke manier naar het definitieve ontwerp toegewerkt.

What

De focus binnen deze werkomgeving ligt op de identiteit van Bergfood en het daarbij gebruik maken van moderne en natuurlijke materialen. De nieuwe logo's en huisstijl van Bergfood zijn toegepast op hun nieuwe werkomgeving. Daarnaast is er ook veel aandacht besteed om de omgeving zo natuurlijk mogelijk in te richten. Dit komt tot zijn recht in zowel het kleurgebruik als in het materiaalgebruik, door bijvoorbeeld veel gebruik te maken van eikenhout. Binnen het concept zijn verschillende state-of-the-art ruimten op het gebied van technologie, focus en samenwerken gecreëerd. Deze ruimten zijn onder andere ingericht met karpetten van Moooi en OCS Private Label stoelen. De 'Finishing Touch' is gelegd door twee Amersfoortse kunstenaars die een olijfboom hebben gemaakt van houtresten die midden in het uitgeknipte atrium is geplaatst. Hierdoor lijk het net alsof deze door het atrium heen groeit.

Meer weten over Bergfood?

Back to top