Side Chair

De Vitra Eames Side Chair is een combinatie van een organisch gevormde zitschaal met een onderstel met vier poten. Dit onderstel is verkrijgbaar in zowel hout als staal. De combinatie van kunststof en hout geeft het klassieke ontwerp warmte en een ongedwongen uitstraling. Echter geeft het zogenaamde Eiffeltorenonderstel van de stoel, een complexe en elegante constructie van staaldraad, een combinatie van lichte, elegante vormen met structurele sterkte.

Specificaties

  • Zitschaal: door en door gekleurd polypropyleen. Alle modellen zijn verkrijgbaar met een zitkussen (op de zitschaal vastgeschroefd) of integrale bekleding. De variant met volledige bekleding bestaat uit een vormbekleding van polyurethaanschuim, die met stof is bekleed en met een bies aan de zitschaal is bevestigd. Opties: de Eames Plastic Chair is verkrijgbaar als bezoekersstoel, eetkamerstoel, schommelstoel, draaistoel of in stapelbare versies en met koppelelementen om rijen te vormen.
  • Opties: de Eames Plastic Chair is verkrijgbaar als bezoekersstoel, eetkamerstoel, schommelstoel, draaistoel of als stapelbare versie met beugels om de stoelen in rijen aaneen te koppelen. Zitschalen op traversen zijn geschikt voor wachtruimtes.
  • Onderstel: niet stapelbaar draadonderstel met schoren en vier poten. De gepoedercoate versie is geschikt voor buitengebruik. 
  • Opmerking: speciale additieven voorkomen kleurvervaging door UV-licht. Als de stoel echter langdurig aan zonlicht wordt blootgesteld kan de kleur na verloop van tijd veranderen. Langdurige blootstelling aan de zon wordt daarom afgeraden.
Offerte aanvragen

Vitra Eames Side Chair - Product Data Sheet

Side-Chair-Vitra-Data-Sheet

Meer weten over Side Chair?

Back to top