Steelcase Think V2

Steelcase Think v2, een nog slimmer, eenvoudiger en nog duurzamer model van de best verkochte modelserie van Steelcase, de Think. De Steelcase Think v2 biedt comfort aan het lichaam en speelt in op de natuurlijke beweging van de persoon. De Steelcase Think is inmiddels ruim 10 jaar op de markt en is vanaf het begin van introductie een wereldwijde hit. De duurzame Steelcase Think was de eerste stoel met een cradle-to-cradle certificering en het grote voorbeeld in de markt voor duurzaamheid op het gebied van bureaustoelen.

Steelcase Think V2

Door jarenlang onderzoek en reacties uit de markt is Steelcase er wederom in geslaagd een prachtig model van de Steelcase Think v2 te introduceren. De Steelcase Think v2 is uitgerust met een geavanceerd gewicht geactiveerde zitting. Het geïntegreerde LiveBack systeem past zich aan uw lichaam aan en beweegt met uw veranderende houding mee. Door de geavanceerde gewichtgeactiveerde zitting kan iedereen snel en confortabel plaats nemen in de Steelcase Think v2. 

Duurzaam ontwerp 

De nieuw ontworpen Steelcase Think v2 is evenals zijn voorganger, de Steelcase Think, een van de meest duurzame bureaustoelen in de markt. De Think v2 bestaat uit nog minder onderdelen dan zijn voorganger, hierdoor wordt recycling nog eenvoudiger en is er een nog snellere demontage nodig. De nieuwe Steelcase Think v2 zal door Steelcase in Sarrebourg, Frankrijk worden geproduceerd. Tijdens het productproces wordt consequent gekeken naar de milieueffecten. Door in de gehele levensloop van de Steelcase Think de milieueffecten te onderzoeken weten wij hoe de levenscyclus van onze producten eruit ziet. De LevensCyclusAnalyse, ook wel LCA genoemd meet het effect op het milieu volgens de ISO 14044 norm. Alle milieueffecten van de grondstofwinning, productie, transport, gebruik en hergebruik tot het einde van de levensloop worden vastgelegd en constant verbeterd. 

Steelcase Think Levenscyclus

Hergebruik en Recyclebaarheid

Steelcase Think is tot 95 % recyclebaar in gewicht. De rugkussens, de zitting en de armleuningen kunnen op ieder moment eenvoudig worden vervangen of aangepast. 

Gebruik

Steelcase Think is ontworpen voor een lange levensduur. Tijdens de gebruiksperiode van het product vinden er geen (milieu) relevante veranderen op het product plaats.

 

 

  

Materiaal

Steelcase Think is gemaakt van 28% gerecycled materiaal. Steelcase Think is Cradle to Cradle gecertificeerd.

Productie

Bij de productie van Steelcase Think wordt gebruik gemaakt van poedercoating verf, lijm op waterbasis en VOC-vrije productieprocessen. 

 

 

 

Steelcase - Think Zitinstructie

De Think bureaustoel is intuïtief en reageert op de beweging van het lichaam om optimaal comfort te bieden. Het volledig nieuwe ontwerp van de Think is slim, eenvoudig en duurzaam .

Offerte aanvragen

Think Brochure EN

Steelcase Think Brochure

Crade to Cradle Think

Cradle-to-cradle-logo

Indoor Advantage Gold

Indoor-Air-Quality-Indoor-Advantage-Gold-Certificate

Product Environmental Profile Think

PEP-Ecopaspoort

Environmental Product Declaration Think

Environmental-Product-Declaration-Materiaalpaspoort

Meer weten over Steelcase Think V2?

Back to top